Hamilton Terrace

St. John's Wood, London

2009

SAY Architects were appointed to prepare the planning application for an extensive basement and garden room in a large Georgian house. The basement extension is to provide the family with additional living and play areas, guest accommodation, gym and wine cellar. The proposed basement extends the full length and width of the garden.

 

SAY’s challenge was to design adequate day lighting into the basement and to ensure it would not feel subterranean. The proportion of the lawn area above the basement is based on a five-a-side football pitch, as the clients have two young boys who love to play.

7004_02_01_Res_Section_Say
press to zoom
7004_02_02_Res_Ext_Say
press to zoom
7004_3d_071017 -10
press to zoom
Hamilton Terrace_1new
press to zoom
1/1
Gordon Young Architects Enso Logo