John Ruskin Street

Southwark, London

2011

In this unusual project which extends the kitchen of a home in Southwark, London, one of the kitchen counters was has been ‘pushed through’ the external wall, into a side corridor of the house, and now hovers as a cantilever in mid-air.  Carried out under permitted development, the extrusion is rendered in a sand-coloured in order to blend in with the existing brick.

 

Since daylight in the kitchen was essential, the splash back is formed of a large opaque pane of glazing. Sliding doors for the room were manufactured in Switzerland, transported to London and then installed by the Swiss company.

 

8001_01_04_Res_Kit_1792
press to zoom
8001_01_02_Res_Ext_1809
press to zoom
8001_01_05_Res_Kit_1777
press to zoom
8001_01_06_Res_Ext_1756
press to zoom
8001_01_01_Res_Dine_1755
press to zoom
1/1
Gordon Young Architects Enso Logo